Včasih slišimo zgodbe, ko ženske do poroda ne vedo, da so noseče, saj jim trebušček skoraj nič ne zraste in tudi počutje ni nič drugačno. No…pri dvojčkih se to zagotovo ne more zgoditi. Torej kdaj začne rasti trebušček v nosečnosti z dvojčki?

Vsaka nosečnost je drugačna, za vsako mamo posebej. Ženske, ki so večkrat noseče, lahko potrdijo, da niti ena nosečnost ni enaka drugi. Zagotovo pa drži, da dvojčka mamico bistveno hitreje opozorita nase, saj trebušček začne rasti hitreje in tudi gibi v trebuhu kmalu postanejo bolj intenzivni.

Kot je že napisano zgoraj, vsaka ženska je drugačna, vsako telo se drugače odzove na nosečnost, vendar nekaterim ženskam se pri nosečnosti z dvojčki trebušček začne poznati že pri 6.tednih. Kar je precej hitro in dovolj velik razlog, da začnete razmišljati o dvojni nosečnosti, sploh če imate dvojčke že v družini. Pri nosečnosti z enim otrokom navadno opazimo trebušček nekje med 12. in 16. tednom.

Zakaj se nosečnost z dvojčki začne kazati toliko prej? Zato, ker je žensko telo tako neverjetno, da takoj začuti dvojno življenje in začne ustvarjati pogoje v katerih se bosta lahko zarodka najbolje razvijala. Vaša maternica se bo raztezala precej bolj kot bi se pri običajni nosečnosti, kar lahko občasno povzroči tudi bolj intenzivne krče. Če boste imele v začetku nosečnosti veliko krčev, je lahko tudi to eden izmed znakov, da ste noseče z dvojčki.

Zaradi vsega naštetega je pravzaprav precej normalno, da ženska, ki nosi dvojčke zgleda noseča kakšen mesec ali dva več kot je v resnici. Še posebej v zadnjih tednih nosečnosti.

Nočem vas prestrašiti in reči, da boste na koncu nosečnosti zgledale kot kakšen balon, ampak na žalost…to se lahko zgodi. Če želite imeti lepe nosečniške fotografije, kjer bo trebušček še približno normalne velikosti, storite to nekje med 6. in 7. mesecem nosečnosti. Takrat boste zagotovo zgledale čudovite.

Vir: http://www.twinstuff.com/when-do-you-start-showing-with-twins/