“Ja, res ste noseči… in imate dva mehurčka”… to so bile besede na prvem pregledu. Dva mehurčka? Ni mi bilo takoj jasno, kaj mi ginekologinja govori. Nikoli si nebi mislila, da bom pa JAZ mamica dvojčkov. No in tako se je vse skupaj začelo.

Nosečnost je potekala brez večjih problemov, veliko sem se gibala, sicer proti koncu bolj počasi, ampak sem se. Hodila sem na redne preglede v bolnišnico Jesenice, kjer sem imela zares super ginekologinjo, dr.Macun.

Zredila sem se 20kg, trebuh pa tudi ni bil takooo velik, kot sem pričakovala. Oba sta bila že nekaj tednov pred koncem obrnjena na glavo in še vedno zelo živahna.Napovedani rok sem imela 16.4.2016, rodila sem pa 12.4.2016. Malčka sta uživala v trebuhu do konca. Rodila sem v 40.tednu. Zadnji mesec sem imela preglede bolj pogoste. Vsi smo bili ze čisto na trnih kdaj se bo začelo dogajati.

Na nedeljo zjutraj, sem imela ponovni ctg. Bila sem že odprta 5cm, brez popadkov. Obdržali so me tam, vendar sem bila se vedno kot rožica. Hodila sem naokoli, poslušala razna predavanja. Čez noč se ni zgodilo nič. Zjutraj sem dobila tableto za mehčanje materničnega vratu. In spet.. cel dan kot rožica. 🙂 okoli 17ure sem začela dobivati rahle popadke. Sem si mislila..”če je pa to to od bolečine, pa sploh ne bo panike”. :)Ob 18h sem dobila še eno tableto. Sestre so mi predčasno vstavile metuljčka v roko, da so imele že pripravljeno za umetne popadke pri drugem otroku. Popadki so postajali močnejši. Ob 21h je prišel partner in bil vse do jutra z mano (hvala dragi!).

Močnejši popadki so se začeli okoli 22ure, ko mi je oddtekla voda. Iz sobe smo se prestavili v porodno sobo. Več zdravnikov je bilo v pripravljenosti, v primeru komplikacij. V porodni sobi pa smo bili jaz, moj dragi in babca Maja.Edini položaj, ki mi je odgovarjal, je bil levi bočni in do konca sem tako ostala. Dragi mi je ves čas stal ob strani, mi nosil vodo, spremljal na wc… Ker nisem mogla lulati, so mi vstavljali kateter, da je bil mehur prazen.

Popadki so rasli in rasli. Iskreno – nisem si mislila, da to tako boli. Ob polnoci sem si rekla, da valda bom pa do 1h rodila! Ha!
No ne.. nisem do 1h rodila. Ob 1h sem zaprosila za epiduralno. Pomagala mi je toliko, da sem se lahko vsaj malo spočila za akcijo kasneje. Okoli 4h je epiduralna popustila in tako se je začel porod Pie. Obrnjena je bila obratno, zato je trajalo malce dlje.
Ob 6.03 je prijokala na svet, velika 48cm, težka 2590g. Za kratek čas sem jo dobila k sebi, nato pa akcija naprej.
V sobi nismo bili več samo trije, ampak veeliko več ljudi.

Fantek se je skrival v zgornjem delu trebuha. Pri drugem otroku naravni popadki minejo, zato sem dobila umetne. Ker so slabo čutili utrip otroka, so pohiteli. Na trebuh se mi je naslonil kar močan zdravnik in še ena sestra, ter z vakumom so mu pomagali ven. 8minut kasneje, ob 6.11 uri je na svet prišel še Erik, velik 51cm in težek 3020kg. Teh 8minut je bilo res napornih. AMPAK, vse se je dobro izšlo, vsi smo bili presrečni in spet sem bila kot rožica. 🙂

Kasneje sem oba dobila k sebi, oba sta bila sesalca in sta se takoj začela dojiti. V porodni sobi sem bila še nekje do 8ure, potem pa so me odpeljali v sobo. Šivana nisem bila nic. So mi rekli, da je bil porod čisto po šolsko. Tudi hitro sem okrevala. Žensko telo je pripravljeno na vse in res sem ponosna, da sem dala to skozi.

Sem presrečna ker sem lahko mamica dvojčkov. Enkrat sem nekje zasledila, da višja sila da dvojčke tistim, ki so dovolj močni za to. Tako da, drage dame.. močne ste in zmorete to. Srečno!