Sara Žunec

Sara Žunec

Univerzitetna doplomirana socialna delavka

Moje ime je Sara Žunec. Sem mamica dvojčkov Matica in Nika ter žena prisrčnemu možu Marku. Končala sem Fakulteto za socialno delo, vendar zaradi spleta okoliščin ne delam v svojem poklicu. Moj mož, moja ljubezen je razlog, da sem se preselila na Štajersko, drugače pa prihajam iz Posavja, iz Radeč. Rada tečem, hodim v hribe in uživam v vsem, kar je povezano s športom.

V začetku leta 2016 sem na facebooku ustanovila skupino Dvojčki2016. Kot adminka skupine sem se zelo trudila, da so člani in članice skupine postali aktivni. Danes sem vesela, ko vidim, da skupina živi in, da si člani/članice pomagamo med seboj. Namen je dosežen. Letos junija smo imeli celo srečanje naše skupine pri Tončkovem domu na Lisci in udeležilo se nas je kar 37 družin iz cele Slovenije.

Skupina mi je dala zagon, da sem se odločila oblikovati spletno stran za dvojčke. Tega v Sloveniji ni in vem, da manjka. Sama bi bila v času nosečnosti zelo vesela, če bi lahko prebrala kakšen članek o dvojčkih v slovenščini. Tega je na internetu res zelo malo.

In sedaj je tu – moj novi otrok – spletna stran namenjena staršem, babicam, dedkom, tetam, stricem… dvojčkov. Upam, da boste uživali v branju, tako kot jaz uživam v ustvarjanju.

Kaja Kink

Univerzitetna diplomirana socilana delavka

Moje ime je Kaja Kink. Sem mamica nagajivima dvojčkoma Luni in Nilu.
Po izobrazbi sem univerzitetno diplomirana socialna delavka ter zaposlena v FINI zavodu Radeče, ki sva ga s prijateljico ustanovili leta 2012.

Že med nosečnostjo sem razmišljala o pisanju bloga. Želela sem deliti svoja čustva in občutke, ki so bila že takrat precej drugačna od tistega, kar sem pričakovala in brala po spletu. Zelo težko sem namreč našla članke oz. zapise, ki niso bili tako “lepi”. Realne članke, ki se jih punce niso ustrašile napisati, objaviti in to mi predstavlja izziv.

S Saro se poznava že celo življenje. V vrtcu in osnovni šoli sva bili sošolki, kasneje, na faksu, pa sta se najini poti ponovno srečali. Glede na to, da sva obe tudi mamici dvojčkov, sva se odločili združiti moči in ponovno zagnati blog dvojcki.si, ki bo poleg vsebin o dvojčkih, vseboval tudi osebne občutke o nosečnosti in materinstvu.

Dobrodošli in upam, da boste uživali v branju! <3